sobota 9. srpna 2008

V Lokti na kole

V pátek jsme byli Janičce vybrat kolo a dnes jsme se s ním vypravili do Lokte, abychom si projeli stezku podél Ohře ke Svatošským skalám. Je tu krásná příroda (také je to chráněná krajinná oblast) a příjemně se tudy jezdí. V Lokti se dnes jeli motokrosové závody, takže ve městě byl blázinec a my jsme byli rádi, že jsme byli pěkně v klidu v lese. Přestože bylo celý den kolem 20°C a foukal svěží vítr, tak jsme cestou viděli spoustu vodáků. Také bych se svezl. cestou zpět jsme to vzali přes Jáchymov, Klínovec, České Hamry a skončili jsme na Sfingách pod Měděncem, protože v tomhle počasí je překrásný výhled bez toho nefotogenického letního oparu. To byl velice podařený den. Trasa mezi Loktem a Svatošskými skalami je výborná i pro pěší turistiku, takže kdo tu ještě nebyl, tomu ji určitě doporučuji. Žádné kopce a nepohodlný terén. Jen řeka, lesy a příjemná štětková cesta (pozor, neporovnávat se štěrkem na kadaňské cyklostezce. Proti tomu je cesta v Lokti doslova asfaltovou dálnicí).
Na přání přidávám mapku a ještě upřesňuji - trasa Loket - Stavošské skály - Loket nám zabrala asi hodinu čisté jízy (jeli jsme zhruba 15 km/h v průměru) a ujeli jsme asi 14,5 km.

Převlékání a příprava na cestu:)

Jsme v polovině trasy a Janička loví signál
Pod skalami


Krásné počasí vylákalo i horolezce

Lávka přes řeku

Pohled na Loket z druhé strany řeky

Sfingy

V dálce je vidět Kadaň a za ní Nechranickou přehradu

Pohled do údolí Ohře směrem ke Stráži nad Ohří

Klášterec a vlevo nahoře pak pěkný pohled na stolovou horu Úhošť

Já se kochám výhledem a Janička sbírá borůvky

Před týdnem jsem si koupil hru "Peking 2008" s letní olympiádou na playstation 3 a Janičce se to nějak začalo líbit:) Hned po návratu si k ní sedla...

... a začala sestřelovat disky

2 Comments:

Blogger 3COP said...

ahoj, ahoj, mám prosbičku, nebyla by mapa té trasy co jste jeli?

sobota, 09 srpna, 2008  
Blogger František Červený said...

Ahoj;-) tak mapku jsem ti tam vložil. Je to velice jednoduchá trasa. Není to nic náročného, je to skoro pořád rovinka, nikde žádný kopeček;) Zvolili jsme jí proto, že Janička už nějaký ten rok neseděla na kole a já hledal něco rovného:) Ale na běhání by to mohlo být dobré, hlavně je tam opravdu příjemná příroda... to se oko pokochá:)

sobota, 09 srpna, 2008  

Okomentovat

<< Home