úterý 1. května 2007

Moped párty 2007 - závodní okruh "Perštejn"

Dunění motorů a mohutných výfuků, zahřívání pneumatik a poslední rady manažerů a mechaniků jednotlivých stájí, napjaté obecenstvo a spousta emocí. Tak vypadá většina závodů. K těm se řadí i Moped párty, jejíž druhý ročník se dnes konal v Perštejně. Zdejší okruh s povrchem, který nemá v evropských okruzích konkurenci, se těšil hojnému počtu návštěvníků. Jednotlivé stroje stály vyrovnány v depu. Stroje různých značek, různých barev a různého roku výroby. Jedno je však spojovalo - jejich dravý styl jízdy a neochvějný obsah do 50 kubických centimetrů!
Naděje kadaňské stáje - Tomáš
Nebezpečná část nejrychlejšího úseku
Další z opor kadaňského týmu - Zdeněk a jeho profesionální "plochodrážní stadiónová mašina"
Zdeněk však v jedné ze zatáček přecenil síly "plochodrážky" a při prudkém náklonu poškodil svůj stroj (ulomená šlapka ve Zdeňkovo ruce odnášena do depa)
A zde další kadaňský závodník - Martin na jednom z nejnovějších strojů
Tohle je poslední z jezdců kadaňské stáje - Jirka. Jeho nejrychlejší zmenšenina závodního superbiku brala divákům dech, stejně jako jeho osobitý styl jízdy (v něm zřejmě nemá na našem kontinentě soupeře)
Jediná žena závodnice na okruhu
Místní profesionální závodník (poznáme to podle jasně profesionálního výrazu, nejmodernější nehořlavé kombinézy s mnoha vycpávkami a značkových bot). Tento závodník neměl v rychlosti konkurenci a tak si cestou stihl ještě nasbírat dřevo. Jedena z perštejnských závodních stájí. každý z jezdců je zároveň závodníkem i mechanikem svého kolegy. V tom je zřejmá budoucnost stáje, která dokáže ušetřit potřebné finance na vývoj.
Některým závodníkům nepomohly k udržení stroje v zatáčce ani nejkvalitnější pneumatiky
Profesionálové však zdejší okruh absolvovali s úsměvem na tváři...
Místní obecenstvo
Start závodu a pekelný rozjezd závodníků. Udržet takto silný stroj na trati vyžaduje opravdu značnou míru koncentrace.
...spanilá jízda.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home