čtvrtek 2. března 2006

Cyklostezka


To, co vidíte na fotografiích není polní cesta na okraji oraniště, ale nově budovaná cyklostezka, která ulehčí pohyb cyklistů a turistů od kadaňského stupně až po Rašovice. Vznikne tak pěkná trasa pro jarní či letní nedělní procházky a cyklista, který doposud jezdil do Klášterce nad Ohří po tzv. "zadní cestě" mezi automobily, tak získá více bezpečnosti spojené s výhledem na řeku. Výškový rozdíl mezi spodní a horní úrovní kadaňského stupně bude zdolán šikmou rampou a Vy se tak bez větších obtíží a hlavně složitého vynášení kola po stávajícím schodišti, dostanete pár šlápnutími od restaurace Split až na vrchol hráze. Sám jsem na konečnou fázi stavby velice zvědavý a doufám, že výrazně přispěje k poznávání krásného okolí Úhoště a Doupovska všeobecně.

2 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Váš region je mi zatím cizí jako planeta Mars ale třeba díky této cyklostezce, některý měsíc v letošním roce Váš kraj navštívíme v rámci cyklodovolené :-)

čtvrtek, 02 března, 2006  
Blogger František Červený said...

Jsem rád,že i když ještě cyklostezka nestojí, už láká návštěvníky. Nemůžu sice s jistotou tvrdit, že bude dokonalá, ale i kdyby ne, v okolí je spousta krásných míst, takže doufám, že si to nerozmyslíte;)

pátek, 03 března, 2006  

Okomentovat

<< Home