neděle 15. června 2008

Opět na kole

V neděli ráno jsem se vydal na kolo s Jakubem. Rozhodli jsme se prozkoumat trať na Zadním kopci nad nemocnicí, kde se příští víkend pojedou cyklistické závody. Trať je dlouhá asi 1700m a vede pěkným terénem. Dali jsme si tu dvě kolečka (Jakub mi řekl, že se jich pojede v rámci závodu 10!) a mě to bohatě stačilo. ve stoupáních mi totiž tachometr ukazoval tepovou frekvenci kolem 195 a to už mi bývá neveselo:) Na závodech bych tedy asi vypustil duši. Možná bych si na ně troufl, ale tenhle rok mám naježděno slabých 110 km a to je opravdu málo na to, abych něco vydržel. Ze Zadního kopce jsme se přesunuli zkoumat možnosti cest na nedalekých "výsypkách", tedy zrekultivovaném bývalém dole Merkur. Je tu moc pěkné ježdění, výborné prašné cesty a hodně zajímavých rozhledů do okolí. Nakonec jsme se dostali až téměř k pasovce s uhlím v dolech. Tam už se nám moc nechtělo, protože představa, že nás nahání terénní vozidla bezpečnostní agentury, není moc příjemná. najezdili jsme tedy slabých 25km a musím říct, že se sem rozhodně brzy vrátím. Těch neprozkoumaných cestiček je tu ještě dost:)
Ani nevíte, co dala tahle společná fotka přemlouvání:)

Pohled na prunéřovskou elektrárnu

Jeden ze strojů dole v dole:)

Těšil jsem se na pár pěkných fotek měst v dálce (tohle je samozřejmě Chomutov), ale zapoměl jsem na to odporné tetelení vzduchu v tomhle počasí:)

Pěkná hromádka uhlí na přesypávání:)

Tušimická elektrárna

Pohled dolů do dolu

2 Comments:

Blogger 3COP said...

to jste byli tak blízko Chomutova, nebo jsi to vzal se zoomem?, jezdím do CV do práce na kolem, po 13 je to šílený, a přes Březno vlastně taky, dá se tam někudy projet do CV

neděle, 15 června, 2008  
Blogger František Červený said...

Kdepak, k CV to je odtamtud ještě pěkný kousek, ale já sebou na kolo vozím místo zrcadlovky malý panasonic FZ18 a ten má 18x zoom, takže docela umí přitáhnout:) Myslím, že se tudy nikudy projet nedá. Nebo o tom aspoň nevím:( Kdysi se říkalo, že fungovala stará cesta, která vedla z Března do Prunéřova místy, kde je dnes důl, ale pochybuji, že se zachovala:( Kdyby tu ale byla, tak by to bylo parádní svezeníčko.

pondělí, 16 června, 2008  

Okomentovat

<< Home