sobota 19. dubna 2008

Doupovská dráha

Dnes jsem byl pomáhat mým přátelům, nadšencům do dráhy mezi Kadaní a Kadaňským Rohozcem. Jak jistě všichni víte, tak se zdejší trať přestala na nějakou dobu používat a nyní se těší aspoň "víkendovému" využití, což vítám i já, přestože se pohybuji především vozem. Zdejší krajina je totiž docela příjemná a ještě lépe si ji člověk vychutná z okénka pomalu jedoucího motoráčku. Vrcholy sezóny se v posledních letech stávají nostalgické jízdy a také jízdy parními a jinými historickými vlaky na zmiňované trase. Jedna taková jízda nás čeká i v den konání Císařského dne, kdy se budeme moci na trati svézt právě parní lokomotivou. Z toho důvodu jsme také dnes vysekávali stromy a křoví v blízkosti kolejí, protože horká pára z vlaku by mohla způsobit jejich vznícení a následný požár. To by dnes určitě nehrozilo, protože od rána na nás jen pršelo a padala mlha. Nejsme ale z cukru a i když jsme za několik hodin kácení a odklízení slušně promokli, tak můžeme být myslím spokojení. Kdyby se někdo z Vás chtěl příště přidat a pomoci dobré věci, budeme určitě rádi. A pokud se chcete více dozvědět o této dráze, navštivte prosím stránky Doupovské dráhy. Určitě se zde dozvíte spoustu zajímavých věcí.
Protože je místní trať využívaná již méně, mohou se po kolejích pohybovat i pomalejší prostředky. V tomto případě se jedná o pojízdný dům:)

Celé okolí od rána pokrývala mlha

Hromady uřezaných keřů

... a další hromady:)

Malá pauza.. ale s tou skupinkou stromků v levé části snímků se rozlučte, tu už zde ve skutečnosti po dnešním dni nenaleznete:)

Chcete odnést nějaký strom? Není problém, stačí mi napsat:)

Pohled na Kadaň ze železničního mostu

Most dnes trošku klouzal:)

0 Comments:

Okomentovat

<< Home