pátek 22. června 2007

"Šporgyho den"

Dnes se v Kadani uskutečnila vernisáž mého kamaráda z Orasína - Šporgyho. Tenhle člověk v sobě nosí spoustu myšlenek o životě, ale hlavně je výborným výtvarníkem, grafikem a sochařem (nebo lépe řečeno řezbářem). Všem je asi známá jeho socha s názvem "Kořeny", která stojí u kruhového objezdu nedaleko chomutovského zimního stadionu na vzpomínku na pokácený strom, který stál na místě zdejšího supermarketu Lidl. Sám mám doma na stěně několik jeho linorytů a rád se na ně dívám. Vernisáž se uskutečnila od půl šesté a proběhla netradičně převážně před galerií, odkud se později diváci odebrali do galerie na prohlídku grafik, soch a obrazů. Šporgy ale nevystavoval sám. Společně s ním zde vystavovala téměř celá jeho rodina, protože skoro každý jeho příbuzný má nějaký talent:) Pak už následovalo jen focení a příprava na "Šporgyfest", který se uskutečnil na Střelnici. K tanci i poslechu zde hrály bluessové a reggae kapely Performing Tomatoes,Uragan Andrew & Reggae Orthodox a NUO.
Krátce před půlnocí jsem se ještě sešel s dalším mým kamarádem Martinem Šílem, se kterým jsme probírali naši společnou cestu do Afriky. O té ale až někdy jindy...
Kdo chtěl, ten mohl Šporgymu na památku obkreslit svou nohu na připravený papír

Vernisáž

Vernisáž

Pohodová jazzová kapela během vernisáže... chlapík uprostřed je Šporgyho bratranec... celá akce vlastně byla rodinnou záležitostí:)

Focení všech vystavujících

Performing Tomatoes

Studování mapy Jihoafrické Republiky a Zimbabwe pro cestu, na kterou se chystáme v lednu a únoru 2008

0 Comments:

Okomentovat

<< Home