středa 29. března 2006

Stav vody a zpřístupnění památkové rezervace


Stejně jako ve většině řek v Čechách a na Moravě, se i Ohře v Kadani pomalu ale jistě šplhá ze svých obvyklých břehů a rozlévá se do okolí. Zatím tedy jen do okolí velmi blízkého, ale člověk, který řeku zná z procházek po Kadani, na první pohled pozná rozdíl. Jez po Lázeňskou ulicí, kde v létě voda s obtížemi přepadává více než z metrové výšky, se změnil v několika metrový splav a vlny pod ním hučí do okolí. U jezu poblíž kostelíka Stětí se pro změnu voda vyšplhala až k otvoru vedoucímu do bývalého prostoru mlýna a zde, vesele a s patřičným hukotem, zaplavila vše přilehlé. Stromy protějších břehů už zmizely ve vodní hladině, která se s nebývalou rychlostí žene kolem. Doufejme, že se voda vzhledem k tomu, že u nás neprší, nedostane výš a zústane jen u zaplavování trávy a stromů v nejbližších třech metrech kolem koryta.
Protože jsem slíbil, že Vám přinesu fotky z pokračování výstavby parkovacích ploch pod hradem a také výstavby kruhového objezdu v rámci zpřístupnění památkové rezervace, jsou zde. Pod hradem už zmizela stávající komunikace i chodník a celý prostor se změnil v oraniště, z jehož nepořádku už začínají vyčnívat nové obrubníky parkoviště a připravované kabely pro veřejné osvětlení. Prostor pod budoucím kruhovým objezdem se pro změnu změnil v několik hlubokých rýh, protože v rámci výstavby křižovatky musí dojít k rekonstrukci a přepojení stávajících inženýrských sítí.

4 Comments:

Anonymous Anonymní said...

Mno jo taky uz zacinam mit strach ze nam to vyplavi sklep...

středa, 29 března, 2006  
Blogger František Červený said...

Teeda,necekal jsem,ze ctes blog:)Tak to me tesi;)Myslim,ze u nas uz by reka stoupat nemusela, neprsi, snih je pryc, spis to takhle vydrzi par dni a pak zacne klesat;)

středa, 29 března, 2006  
Anonymous Anonymní said...

No to vis:) Ctu ctu...ale jo taky si myslim ze uz by to tak mohlo zustat i kdyz ranni pohled z okna neni zrovna dvakrat prijemnej...

čtvrtek, 30 března, 2006  
Anonymous Anonymní said...

a co rikas na (prozatimni) vysledek akce?

čtvrtek, 14 prosince, 2006  

Okomentovat

<< Home